بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا؛ نکات ضروری که والدین باید بدانند

در این مطلب، قصد داریم درباره بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا صحبت کنیم و برخی از نکات مهم در این زمینه را با شما به‌اشتراک بگذاریم. اگر شما هم می‌خواهید برای آموزش شنای فرزندتان برنامه‌ریزی کنید، خوب است خواندن این مقاله را از دست ندهید.

پیش از آشنایی با بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا لازم است بدانید، غرق شدن یکی از دلایل اصلی مرگ‌ومیر در دوران کودکی و نوجوانی است. بنابراین، شنا کردن را می‌توان از مهارت‌های مهم زندگی دانست که آموزش آن باید جزو اولویت‌های هر خانواده‌‌ای باشد. به این ترتیب، بدون آن‌که خطری تهدیدشان کند بچه‌ها می‌توانند در محیط‌های سرگرم‌کننده‌ای مانند استخرها اوقات بسیار خوبی را سپری کنند.

بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا چیست؟

بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا چیست؟
سنین خردسالی بهترین زمان برای آموزش شنا به کودکان است./ عکس از: Studio1One

 

بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا بسته به بلوغ عاطفی، رشد جسمی و حرکتی، محدودیت‌های فیزیکی و ذهنی و همچنین، میزان راحتی او در آب متفاوت است. با توجه به این‌که سرعت رشد و توانایی‌های هر بچه‌ای با دیگری فرق دارد به سختی می‌توان فرمول جامعی را برای آغاز این کار پیشنهاد کرد. با این حال، آکادمی پزشکی اطفال آمریکا (AAP) آموزش شنا را به‌عنوان یک اقدام ضروری برای جلوگیری از غرق شدن بچه‌ها معرفی می‌کند. متخصصان این مرکز به والدین توصیه می‌کنند در شرایط عادی فرزندان‌شان را از سن یک‌سالگی برای یادگیری الفبای شنا آماده کنند. با این حال، اگر احساس می‌کنید کودک‌تان به انجام این کار علاقه‌ای ندارد بهتر است به آب‌بازی کردن با او اکتفا کرده و آموزش رسمی را به سنین ۴ تا ۶ سالگی موکول کنید.

آموزش شنا برای کودکان یک تا ۴ سال

آموزش شنا برای کودکان یک تا 4 سال
اگر فرزند خردسالتان از نظر جسمی و ذهنی آمادگی دارد بهتر است از همین امروز آموزش شنا را برای او شروع کنید./ عکس از: FamVeld

 

براساس مطالعات، آموزش مهارت‌های بقا در آب و یادگیری شنا می‌تواند خطر غرق شدن کودکان را در سنین یک تا ۴ سالگی به شکل قابل توجهی کاهش دهد. برای اطمینان بیش‌تر، خوب است خانواده‌ها در دوره‌هایی ثبت‌نام کنند که برای هر دو گروه والدین و فرزندان طراحی شده‌اند. به این ترتیب، همه اعضا خانواده می‌توانند اقدامات مورد نیاز برای ایمن ماندن در آب را یاد بگیرند و در صورت لزوم به یکدیگر کمک کنند. اگر کودک شما از نظر جسمی و ذهنی برای این کار آماده به نظر می‌رسد، بهتر است همین امروز برای آموزش او برنامه‌ریزی کنید.

آموزش شنا برای کودکان بالاتر از ۴ سال

آموزش شنا برای کودکان بالاتر از 4 سال
از ۴ سالگی به بعد بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا به حساب می‌آید./ عکس از: StockPlanets

 

در ۴ سالگی، کودکان به‌طور معمول از هر نظر برای یادگیری شنا آمادگی دارند. در این سن، آن‌ها معمولا می‌توانند مهارت‌های اولیه بقا در آب مانند غوطه‌ور شدن، قدم زدن در آب و بیرون آمدن از آن را بیاموزند. در حدود ۵ یا ۶ سالگی، اغلب بچه‌ها در صورت آموزش صحیح می‌توانند کمی شنا کرده و رو به جلو حرکت کنند. بنابراین، اگر تا سن ۴ سالگی برای آموزش شنا به فرزندتان اقدام نکرده‌اید، حالا زمان آن است که این کار را شروع کنید.

آیا از نوزادی می‌توانم آموزش شنا به فرزندم را شروع کنم؟

آیا از نوزادی می‌توانم آموزش شنا به فرزندم را شروع کنم؟
بهتر است کودکان زیر یک سال همراه خودتان در کلاس‌های آشنایی با آب و آب بازی حاضر شوند./ عکس از: microgen

به گفته آکادمی پزشکی اطفال آمریکا (AAP) و براساس تحقیقات این مرکز، آموزش شنا قبل از یک‌سالگی نمی‌تواند بچه‌ها را برای مقابله با غرق شدن آماده کند. در این سن، ممکن است نوزادان با قرارگیری در آب یک‌سری حرکات واکنشی مشابه با شنا کردن را نشان دهند؛ اما آن‌ها هنوز نمی‌توانند سرشان را به‌اندازه کافی از آب بیرون بیاورند و نفس تازه کنند. با وجود این، کلاس‌هایی وجود دارند که برای آب‌بازی والدین و نوزادان‌شان در نظر گرفته شده‌اند. ثبت‌نام در این دوره‌ها به خانواده‌ها کمک می‌کند اوقات سرگرم‌کننده‌ای داشته باشند. در عین حال، بچه‌های زیر یک‌سال هم می‌توانند به آب عادت کنند و کم‌کم برای حضور در استخر و دوره‌های یادگیری شنا آماده شوند. توجه کنید، همراهی والدین با بچه‌ها در این کلاس‌ها الزامی است.

آیا آموزش شنا به تنهایی می‌تواند جلوی غرق شدن بچه‌ها را بگیرد؟

آیا آموزش شنا به تنهایی می‌تواند جلوی غرق شدن بچه‌ها را بگیرد؟
برای جلوگیری از غرق شدن کودکان علاوه بر یادگیری شنا باید نکات دیگری را هم رعایت کنید./ عکس از: naumoid

 

خیر. آموزش شنا تنها یکی از اقداماتی است که می‌تواند به جلوگیری از غرق شدن بچه‌ها کمک کند. علاوه بر این، در هنگام حضور کودک در مجاورت آب لازم است والدین و مربیان کاملا او را تحت نظر داشته و مراقب باشند. یکی از اقدامات مهم و پیشگیرانه این است که در زمان استفاده نکردن از استخر یا سایر محیط‌های پرآب، دسترسی بچه‌ها به آب کاملا مسدود شود. انجام این کار بسته به نوع محیط با ترفندهای مختلفی امکان‌پذیر است. براساس آمارهای به‌دست آمده، ۶۹ درصد از کودکان غرق شده زیر ۵ سال اصلا در حال شنا کردن نبوده‌ و به‌طور اتفاقی داخل آب افتاده‌اند.

در هنگام انتخاب کلاس شنا برای فرزندم باید چه نکاتی را در نظر بگیرم؟

در هنگام انتخاب کلاس شنا برای فرزندم باید چه نکاتی را در نظر بگیرم؟
در هنگام انتخاب کلاس شنا برای فرزندتان باید به تبحر مربیان، بهداشت محیط و بسیاری نکات دیگر توجه کنید./ عکس از: FamVeld

 

پس از آگاهی از بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا و اطمینان از آمادگی او برای آغاز این فرآیند، لازم است کلاس‌ها و مربیانی را انتخاب کنید که فقط روی آموزش تکنیک‌های شنا تمرکز نداشته باشند. یعنی، در این دوره‌های آموزشی لازم است کودکان مهارت‌های مختلفی از قبیل بقا در آب، نحوه بیرون آمدن از زیر آب و بازگشتن به سطح آن و همچنین، تکنیک‌های خروج از آب را یاد بگیرند. مربیان این مراکز باید پیشرفت کودکان را کاملا ارزیابی کنند و میزان بهبود مهارت‌های آن‌ها را باید به‌طور مستمر به والدین گزارش دهند. در مجموع، لازم است کلاس‌های شنای کودکان از ویژگی‌های زیر برخوردار باشند:

دوره‌ها باید با حضور مربیان مجرب و کارآزموده‌ برگزار شوند

دوره‌ها باید با حضور مربیان مجرب و کارآزموده‌ برگزار شوند
آموزش زیر نظر مربیان مجرب از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه کنید./ عکس از: Nadezhda1906

 

برای اطمینان از این امر، لازم است گواهینامه رسمی مربیان را از نزدیک بررسی کنید و از اعتبار آن‌ها مطمئن شوید.

حضور نجات غریق دوره‌دیده و با تجربه الزامی است

حضور نجات غریق دوره‌دیده و با تجربه الزامی است
در کلیه مراکز آموزش شنا و پلاژها و پارک‌های آبی لازم است نجات غریق حضور داشته باشد./ عکس از: fotostorm

 

در هنگام مراجعه به کلیه محیط‌های آبی مانند دوره‌های آموزش شنا، استخر، پلاژ و حتی پارک‌های آبی، لازم است از حضور نجات غریق‌های مسئول و متبحر اطمینان یابید. یادتان باشد، ناجیان باید گواهینامه CPR و کمک‌های اولیه را هم داشته باشند.

آموزش و تمرین مداوم رعایت نکات ایمنی در آب ضروری است

آموزش و تمرین مداوم رعایت نکات ایمنی در آب ضروری است
فضای استخرهای آموزشی باید از پویایی کافی برخوردار باشد./ عکس از: Anna_Om

 

مربیان شنا پیش از آموزش این مهارت به فرزندتان، ابتدا باید نکات ایمنی در آب را به او آموزش دهند و روش رعایت این نکات را مکررا با بچه تمرین کنند. کودکان باید یاد بگیرند هرگز به تنهایی یا بدون نظارت بزرگسالان شنا نکنند. مربیان باید به کودک بیاموزند که قبل از وارد شدن به استخر و دریا و پیش از شنا کردن حتما باید از والدین، ناجیان غریق یا مربیان شنا اجازه بگیرند.

آموزش واکنش مناسب در شرایط غیرمنتظره اهمیت زیادی دارد

آموزش واکنش مناسب در شرایط غیرمنتظره اهمیت زیادی دارد
در کلاس‌های شنا، کودکان باید روش برخورد و واکنش به حوادث غیر منتظره را یاد بگیرند./ عکس از: pojcheewin

 

بچه‌ها باید به‌کارگیری روش‌هایی را بیاموزند که در صورت افتادن در آب و در شرایط غیر منتظره آن‌ها را از غرق شدن‌ نجات دهد. بنابراین، مربیان کلاس‌های شنا حتما باید روی آموزش مهارت‌های نجات شخصی کودکان تمرکز کنند. یعنی، بچه‌ها باید یاد بگیرند و بتوانند در شرایط حساس از غرق شدن خودشان جلوگیری کنند. در عین حال، بچه‌های بزرگ‌تر هم حتما باید با اصول اولیه نجات غریق آشنایی یابند. به این ترتیب، در صورت بروز مشکل برای خودشان یا یکی از دوستان‌شان می‌توانند واکنش‌های مفیدی داشته باشند.


حتما بخوانید: بهترین سن کودک برای یادگیری موسیقی؛ کودک هر سازی را از چه سنی شروع کند؟

آشنایی با طرز کار مربیان الزامی است

آشنایی با طرز کار مربیان الزامی است
استخرهای آموزشی باید به والدین اجازه دهند قبل از ثبت نام فرزندان خود در کلاس‌ها حضور یافته و نحوه کار را بررسی کنند./ عکس از: Onfokus

 

پیش از ثبت‌نام در دوره آموزش شنا، لازم است حداقل یک جلسه در یکی از کلاس‌ها حضور یابید و روش کار مربیان را از نزدیک مشاهده کنید. بنابراین، اگر مرکزی اجازه انجام این کار را به شما نداد، آن را از فهرست‌تان حذف کنید. موضوع این است که همه کلاس‌های شنا عملکرد یکسانی ندارند. بنابراین، لازم است مربیان و دوره‌‌هایی را انتخاب کنید که با شرایط سنی، روحی، جسمی، توانایی‌ها و خواسته‌های فرزندتان هماهنگی داشته باشند.

رعایت بهداشت محیط و پاکیزگی آب ضرورت دارد

رعایت بهداشت محیط و پاکیزگی آب ضرورت دارد
پیش از ثبت نام و در طول برگزاری کلاس شنا باید از رعایت بهداشت در محل و پاکیزگی آب اطمینان یابید./ عکس از: Sirirak

 

بچه‌ها در هنگام یادگیری شنا معمولا مقدار زیادی از آب استخر را قورت می‌‌هند. بنابراین، پیش از ثبت‌نام در دوره‌های آموزش حتما بهداشت محیط بیرونی و داخلی استخر را بررسی کنید و از پاکیزه بودن آب اطمینان یابید. مطمئن شوید که استخر مورد نظرتان از آب تصفیه شده استفاده کند. در عین حال، همه بچه‌ها و مربیان در طول حضور در آب باید مایو و لباس مخصوص شنا پوشیده باشند.

دمای آب باید کنترل شود

دمای آب باید کنترل شود
دمای آب استخر باید کنترل شده باشد در غیر این صورت ممکن است موجب ایجاد شوک و هیپوترمی برای کودکان شود./ عکس از: CBCK-Christine

 

مراکز آموزش شنا به بچه‌ها باید در زمینه کنترل دمای آب دقیق باشند و آن را بین ۳۰ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد نگهدارند. در غیر این‌صورت، خصوصا برای بچه‌های زیر ۴سال خطر هیپوترمی (Hypothermia) افزایش می‌یابد. هیپوترمی به معنای افت دمای مرکزی بدن است. کاهش دمای بدن تا زیر ۳۵ درجه و شوک ناشی از آن می‌تواند عواقب ناگواری را برای خردسالان داشته باشد.

محیط کلاس باید سرگرم‌کننده و نشاط‌آور باشد

محیط کلاس باید سرگرم‌کننده و نشاط‌آور باشد
قدرت یادگیری کودکان در محیط‌های سرگرم‌کننده و شاد افزایش می‌یابد./ عکس از: Imgorthand

 

شادی، نشاط و سرگرمی با نظم و انضباط منافاتی ندارند. بچه‌ها در محیط‌های سرگرم‌کننده و شاد عملکرد بهتری دارند و علاقه آن‌ها برای ادامه روند آموزش افزایش می‌یابد.

تعداد شناآموزان باید محدود باشد

تعداد شنا آموزان باید محدود باشد
بالا بودن تعداد شنا آموزان کار آموزش و مراقبت از کودکان را غیر ممکن می‌کند./ عکس از: FamVeld

 

کارشناسان توصیه می‌کنند فرزندتان را در دوره‌هایی ثبت‌نام کنید که حداکثر ۱۰ کودک در آن حضور داشته باشند. در غیر این‌صورت، آموزش تکنیک‌های شنا، نظارت بر عملکرد و پیشرفت‌ و همچنین، مراقبت از بچه‌ها عملا غیر ممکن خواهد بود.

روش نظارت بر کودک در داخل یا نزدیک آب چیست؟

روش نظارت بر کودک در داخل یا نزدیک آب چیست؟
هرگز کودکان را در مجاروت آب یا در داخل آن به حال خود رها نکنید./ عکس از: M-image

 

حالا که با بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا و برخی نکات کاربردی در زمینه انتخاب کلاس مناسب آشنا شدید، وقت آن است که روش‌های نظارت بر کودک در داخل یا نزدیک آب را هم بشناسید. قبل از هر چیز، لازم است بدانید غرق شدن کودکان در آب اتفاق بسیار رایجی است که به مراتب سریع‌تر و بی‌سر و صداتر از آن‌چه تصور می‌کنید روی می‌دهد. بنابراین، در مجاورت آب یا درون آن باید به‌دقت بچه‌ها را کنترل کنید. برای این منظور، حتی با وجود نجات غریق هم لازم است نکات زیر را در نظر داشته باشید:

روش نظارت بر کودک در داخل یا نزدیک آب چیست؟
حتی اگر فرزندتان شنا نمی‌کند هم باید مراقبش باشید تا ناگهان در آب نیفتد./ عکس از: Lya_Cattel

 

  • مراقب باشید حواس‌تان با بازی، مطالعه کتاب، معاشرت با دیگران و گفت‌وگو با تلفن همراه پرت نشود.
  • به‌طور جدی از مصرف نوشیدنی‌های الکلی یا مواد مخدر اجتناب کنید.
  • هرگز خردسالان را در کنار آب یا در داخل آن به حال خود رها نکنید.
  • همیشه در نزدیکی بچه‌ها یا شناگران ضعیف حاضر باشید و دقت کنید هیچ‌کس بدن آن‌ها را به شیوه نامناسبی لمس نکند.
  • هرگز مراقبت از فرزندتان را به کودکان بزرگ‌تر واگذار نکنید.
  • در طول مهمانی‌ها، گردهم‌آیی‌ها یا پیک‌نیک‌هایی که کنار دریا، دریاچه یا سدها برگزار می‌شوند حتما باید مراقبت‌تان را دو چندان کنید. در این شرایط، احتمال پرت شدن حواس‌تان بسیار زیاد خواهد بود. بنابراین، لازم است هر ۱۵دقیقه یک‌بار یکی از بزرگ‌ترها با دقت مسئولیت مراقبت از کودکان را برعهده بگیرد.
  • کودکان به طور طبیعی کنجکاو و پر تحرک هستند. بنابراین، حتی اگر شنا نمی‌کنند هم باید کاملا آن‌ها را زیر نظر داشته باشید و از سقوط آن‌ها در آب جلوگیری کنید.
  • در هنگام آب‌تنی کردن در دریا، دریاچه، استخرهای طبیعی یا روخانه‌ها حتما از جلیقه نجات استفاده کنید.
  • با کنترل و نظارت دائمی بر رفتار کودک، علائم پریشانی او را در آب شناسایی کنید.
  • تکنیک‌های CPR، نجات غریق و کمک‌های اولیه را یاد بگیرید تا با خیال راحت بتوانید اوقات خوشی را با فرزندان‌تان سپری کنید.

دلایل اهمیت یادگیری شنا در کودکی چیست؟

دلایل اهمیت یادگیری شنا در کودکی چیست؟
شنا یکی از مهارت‌های مهم در زندگی است./ عکس از: FamVeld

 

  • شنا کردن یکی از مهارت‌های مهم در زندگی است. خوب است بدانید، غرق شدن در آب یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ‌ومیر کودکان یک تا ۱۴ ساله است. براساس مطالعات، یادگیری شنا در کلاس‌های معتبر تا ۸۸ درصد در کاهش احتمال خفگی بچه‌ها در آب تاثیرگذار بوده است. بنابراین، همه افراد به‌ویژه کودکان باید شنا کردن را یاد بگیرند.
  • یادگیری شنا به برطرف کردن ترس بچه‌ها از آب کمک می‌کند.
  • یادگیری شنا به افزایش اعتماد به‌نفس و تقویت قدرت تمرکز کودکان کمک می‌کند.
  • یادگیری شنا در سنین پایین به تقویت مهارت‌های حرکتی و شناختی بچه‌ها کمک کرده و عملکرد مغز آن‌ها را بهبود می‌بخشد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد اعتقاد دارند، شنا کردن کودکان را باهوش‌تر می‌کند.

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم شما را با بهترین سن کودک برای شروع یادگیری شنا آشنا کنیم و نکات مهمی را در این زمینه با شما به‌اشتراک بگذاریم. نظر شما چیست؟ آیا فرزندتان را در کلاس‌های آموزش شنا ثبت‌نام کرده‌اید؟ خوشحال می‌شویم در بخش «نظرات کاربران» دیدگاه‌ها و تجربیات‌تان را با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.


در ادامه بخوانید: بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی چه زمانی است؟
منبع www.healthychildren.org www.verywellfamily.com www.asphaltgreen.org
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.