۸ راه موثر برای کم‌ کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر

در این مطلب، تلاش می‌کنیم بهترین روش‌های کم‌ کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر را با شما به‌اشتراک بگذاریم. اگر شما هم به هر دلیلی قرار است دوران چالش‌برانگیز بارداری و زایمان را به تنهایی سپری کنید پیشنهاد می‌کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید.

یادگیری روش‌های کم‌ کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر از مهم‌ترین مواردی است که می‌تواند در کاهش مشکلات این دوران تاثیرگذار باشد. این روزها، برخی از خانم‌ها به دلایل مختلفی دوران بارداری و زایمان‌شان را به تنهایی سپری می‌کنند. رویارویی با این چالش می‌تواند بسیار دشوار باشد. در ادامه با برخی از موثرترین راهکارهایی آشنا می‌شوید که پشت سر گذاشتن این مقطع را برایتان ساده‌تر می‌کنند.

کم‌ کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر به چه روش‌هایی امکان‌پذیر است؟

کم‌ کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر به چه روش‌هایی امکان‌پذیر است؟
به خودتان ایمان داشته و مطمئن باشید می‌توانید این مرحله سخت را پشت سر بگذارید./ عکس از: Adene-Sanchez

 ۱. یک شبکه حمایتگر متشکل از دوستان، اقوام و اعضا خانواده ایجاد کنید

حضور نداشتن پدر فرزندتان به این معنی نیست که شما تنها هستید. شما می‌توانید حمایت عاطفی مورد نیازتان را از سایر افرادی کسب کنید که دوست‌تان دارند و به شما اهمیت می‌دهند. دوستان خوب، اقوام نزدیک و حتی یک همسایه صمیمی هم می‌توانند به شما کمک کنند این دوران بسیار حساس را پشت سر بگذارید.

۲. به خودتان باور داشته باشید

در عبور از شرایط دشوار زندگی، افراد تازه می‌توانند با توانایی‌ها، محدودیت‌ها، و میزان استقامت‌شان آشنا شوند. به قول معروف، «شما فقط زمانی می‌فهمید چقدر قدرتمند هستید که چاره دیگری نداشته باشید.» بنابراین، به خودتان ایمان داشته و مطمئن باشید می‌توانید این مرحله سخت را پشت سر بگذارید.

۳. کمک دیگران را بپذیرید

با وجود همه سرسختی و قدرتی که دارید واقعا لازم نیست همه مشکلات را به تنهایی حل‌وفصل کنید. گاهی اوقات خانم‌ها برای آن‌که ثابت کنند به اندازه کافی قوی هستند از پذیرش هر نوع کمکی طفره می‌روند. وقتی صحبت از کم‌ کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر به میان می‌آید، این نگرش هیچ سودی برای شما نخواهد داشت. اطمینان داشته باشید، در چنین شرایطی کمک گرفتن از دیگران نشانه منطقی بودن و بلوغ فکری شماست.

۴.  از قضاوت دیگران واهمه نداشته باشید

واهمه نداشتن از قضاوت دیگران
دورتان را پر از افراد حمایتگر کنید و از افرادی فاصله بگیرید که می‌خواهند نظرشان را به شما تحمیل کنند./ عکس از: filadendron

 

به‌عنوان یک مادر بدون همسر، در طول دوره بارداری و زایمان احتمالا بارها و بارها ناچار به تصمیم‌گیری‌های مهمی خواهید بود. اگر قرار باشد دائما از قضاوت اطرافیان‌تان واهمه داشته باشید، هرگز نمی‌توانید صلاح خودتان و فرزندتان را در نظر بگیرید. بنابراین، بهتر است گوش‌تان را به روی حرف‌ها و قضاوت‌های دیگران ببندید و از افرادی فاصله بگیرید که می‌خواهند نظرشان را به شما تحمیل کنند.

۵. از تکنیک‌های آرامش‌بخش استفاده کنید

استرس و اضطراب از مهم‌ترین عواملی است که تصمیم‌گیری در موارد اساسی را برایتان دشوار کرده و سپری کردن دوران بارداری و زایمان را برای شما و فرزند دلبندتان مشکل‌تر می‌کند. بنابراین، لازم است با استفاده از تکنیک‌های آرامش‌بخشی مانند تمرین‌های تنفسی، یوگا، مدیتیشن و پیاده‌روی سطح اضطراب‌تان را کاهش دهید و تمرکز را تمرین کنید.


حتما بخوانید: ۸ فایده مهم پیاده‌روی در دوران بارداری؛ چرا باید حتما پیاده‌روی کنید؟

۶. ارتباط با افراد متخصص بگیرید

کم‌ کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر، بیش از هر چیز از طریق تماس مداوم با افراد متخصص و مشورت با آن‌ها امکان‌پذیر خواهد بود. بنابراین، لازم است به‌طور منظم با یک ماما در ارتباط باشید و تمام دغدغه‌های مربوط به سلامت خودتان و فرزندتان را با او در میان بگذارید. توجه داشته باشید، در عین حال باید در فواصل تعیین شده به پزشک متخصص مراجعه کنید و تحت معاینه‌های دوره‌ای قرار بگیرید.

۷. با مشاوران حرفه‌ای مشورت کنید

اگر امکانش را دارید، شرکت در گروه‌های حمایتی و مشورت منظم با مشاوران حرفه‌ای از مهم‌ترین اقداماتی است که به کم‌ کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر کمک می‌کند. در واقع، این مشاوران هستند که می‌توانند مناسب‌ترین گروه‌های پشتیبانی را به شما معرفی کنند و راهکارهای مقابله با ترس و استرس را در اختیارتان بگذارند.

۸. با خودتان مهربان باشید

دوره بارداری برای مادران بدون همسر

برای رشد یک کودک سالم، ابتدا لازم است برای خودتان ارزش قائل بوده و مراقبت سلامت روانی و جسمانی‌تان باشید. برای این منظور، علاوه بر ورزش و خوردن غذاهای سالم باید با خودتان مهربان باشید. برای مثال، اگر می‌توانید از افراد و فضاهای مسموم فاصله بگیرید. بیش‌تر بخوابید. زود به رختخواب بروید. فیلم‌های کمدی را تماشا کنید. برای خودتان یک اسموتی فانتزی تهیه کنید. قدم بزنید. با دوستان‌تان قرار بگذارید. به ظاهرتان رسیدگی کنید. خلاصه این‌که تا جای ممکن خوش بگذرانید و از خودتان پذیرایی کنید.

اطرافیان چگونه می‌توانند به کم کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر کمک کنند؟

اطرافیان چگونه می‌توانند به کم کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر کمک کنند؟
محبت کنید، تنهایش نگذارید و تا جای ممکن از او حمایت کنید./ عکس از: patpitchaya

 

  • قضاوت نکنید. در عوض، همیشه آماده شنیدن درددلش باشید.
  • تا جای ممکن از او حمایت کنید و بگذارید پشتش به شما گرم باشد.
  • از مداخله در کارهایش اجتناب کنید و تا زمانی که از شما خواسته نشده درباره هیچ‌چیزی نظر ندهید.
  • زنان باردار و مادرانی که به‌تازگی فرزندشان را به دنیا آورده‌اند به‌طور منظم باید به پزشک مراجعه کنند. دوست، خواهر، دختر یا همسایه شما هم از این قاعده مستثنا نیست. بنابراین، خوب است تنهایش نگذارید و در این قرار ملاقات‌ها او را همراهی کنید.
  • محبت یکی از بزرگ‌ترین معجزه‌هایی است که کم کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر را امکان‌پذیر می‌کند. برای این منظور، گاهی اوقات می‌توانید یک ظرف غذای خوشمزه یا چند عدد شیرینی تازه برایش درست کنید؛ یا چند شاخه گل و یک جلد کتاب بخرید و به او هدیه بدهید.
  • هر چند وقت یک‌بار با هم قرار بگذارید و در منزل یا در محیط خارج از خانه اوقات خوشی را سپری کنید.
  • گاهی برایش پیامی بفرستید و به او یادآوری کنید در کنارش هستید.
  • همیشه آماده کمک کردن باشید. برای مثال، می‌توانید برای چند ساعت هم که شده از فرزند تازه به دنیا آمده یا سایر فرزندان او نگهداری کنید تا بتواند مدتی به حال خودش باشد و تفریح یا استراحت کند. در عین حال، می‌توانید بخشی از خرید روزانه یا هفتگی منزل را برایش انجام دهید.

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم روش‌های موثر در کم کردن اضطراب بارداری و زایمان برای مادران بدون همسر را با شما به‌اشتراک بگذاریم. نظر شما چیست؟ آیا شما راهکارهای مفید دیگری را می‌شناسید؟ آیا خود شما چنین موردی را تجربه کرده‌اید؟ ممنون می‌شویم دیدگاه‌ها و تجربیات‌تان را در بخش «نظرات کاربران» با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.


در ادامه بخوانید: تاثیر گوش دادن موزیک بر سلامت روحی جنین؛ کدام موزیک را گوش بدهیم کدام را نه
منبع www.parents.com esme.com
آخرین دیدگاه‌ها (از 2 دیدگاه)
  1. فهیمه می‌گوید

    مفید و جامع. زنده باد!

    1. فائزه حاجی‌آبادی، سردبیر می‌گوید

      ممنون و بسیار خوشحالیم که مورد توجهتون قرار گرفته.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.