۱۲ فایده بغل کردن کودک؛ چرا بغل کردن بچه‌ها اینقدر مهم است؟

در این مطلب، قصد داریم برایتان از فواید بغل کردن کودک بگوییم. اگر شما هم فرزند دلبندی دارید که به‌طور مداوم او را در آغوش می‌گیرید، خوب است خواندن این مقاله را از دست ندهید.

در آغوش گرفتن یک سلاح مخفی و کاربردی است که علاوه بر ایجاد آرامش برای شما و کودک، میزان عشق و محبت‌تان را به او نشان می‌‌دهد. براساس مطالعات، نوازش کردن و بغل کردن بچه‌ها در تقویت هوش هیجانی آن‌ها تاثیرگذار است و نگرش آن‌ها را به زندگی مثبت می‌کند. به‌طور خلاصه، می‌توان گفت که در آغوش گرفتن فرزندتان یکی از موثرترین روش‌هایی است که به سلامت جسمی و روانی او کمک می‌کند. پس، اگر تصمیم دارید یک هدیه ارزان و در عین حال، ماندگار به کودک‌تان بدهید کافی است آغوش‌تان را به روی باز کنید.

 فواید بغل کردن کودک چیست؟

 فواید بغل کردن کودک چیست؟
ایجاد شادی، آرامش، امنیت و تقویت پیوند عاطفی میان والدین و فرزند از فواید بغل کردن کودک به حساب می‌آیند./ عکس از: skynesher

۱. پیوند عاطفی والدین و فرزند را بهبود می‌بخشد

پیوند عاطفی والدین و فرزند را بهبود می‌بخشد
بغل کردن کودک موجب ترشح اکسی توسین و بهبود روابط والدین با او می‌شود./ عکس از: mediaphotos

 

بهبود روابط والدین و فرزند از مهم‌ترین فواید بغل کردن کودک به حساب می‌آید. در آغوش گرفتن فردی که دوست داریم به ترشح هورمون‌های دوپامین، سروتونین و اکسی توسین کمک می‌کند. همه این‌ها هورمون‌هایی هستند که در بهبود خلق‌وخو، ایجاد حس آرامش و شادی موثر عمل می‌کنند. تجربه چنین احساساتی موجب می‌شود کودک بیش از گذشته برای قرار گرفتن در آغوش شما تمایل داشته باشد. نهایتا این روند باعث تقویت ارتباط و پیوند عاطفی میان شما و فرزندتان می‌شود.

۲. ترشح هورمون اکسی توسین را افزایش می‌‌دهد

ترشح هورمون اکسی توسین را افزایش می‌‌دهد
ترشح هورمون اکسی توسین به کاهش التهاب و بهبود زخم‌ها کمک می‌کند./ عکس از: Nastco

 

همان‌طور که گفتیم، نوازش و بغل کردن کودک موجب افزایش ترشح اکسی توسین می‌شود. این هورمون علاوه بر تقویت پیوند عاطفی والدین و کودک در کاهش التهاب، بهبود زخم‌ها و کم کردن اضطراب تاثیرگذار است. بنابراین، دفعه بعد که فرزندتان صدمه دید او را محکم در آغوش بگیرید تا دردش را تسکین دهید.

۳. به سلامت قلب کمک می‌کند

به سلامت قلب کمک می‌کند
بغل کردن از طریق ترشح هورمون‌های مفید به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند./ عکس از: ssj414

 

تامین سلامت قلب یکی دیگر از فواید بغل کردن کودک است. این وظیفه باز هم برعهده هورمون اکسی توسین قرار دارد. ترشح این هورمون به کنترل فشار خون، کاهش اضطراب و تنظیم ضربان قلب کمک می‌کند. بنابراین، در آغوش گرفتن بچه یکی از روش‌های ایده‌آل برای آرام کردن او به حساب می‌آید. حالا که راز سلامت قلب خودتان و فرزندتان را می‌دانید خوب است بیش‌تر از گذشته بغل‌اش کنید.

۴.  به تقویت هوش کودک کمک می‌کند

به تقویت هوش کودک کمک می‌کند
بغل کردن کودک به افزایش رشد مغز و بهبود عملکرد آن کمک می‌‌کند./ عکس از: JNemchinova

 

لمس محبت‌آمیز در سال‌های اولیه زندگی به رشد سالم و بهبود عملکرد مغز کودکان کمک می‌کند. در واقع، نوازش کردن و در آغوش گرفتن نخستین تحریکات حسی در نوزادان به حساب می‌آیند. هنگامی که کودک خود را در آغوش می‌گیرید، تماس پوست او با بدن‌تان موجب تحریک فعالیت مغز نوزاد می‌شود. این روند به او کمک می‌کند دنیای اطراف‌اش را تجربه کرده و بهتر بشناسد. مطالعات نشان می‌‌دهند، بچه‌هایی که دوران نوزادی خود را در تعامل با مادران‌شان سپری کرده‌اند و به‌اندازه کافی در آغوش او بوده‌اند در مقایسه با دیگر بچه‌ها از هیپوکامپ بزرگ‌تری برخوردارند. هیپوکامپ بخش کوچکی از مغز است که به شکل قابل توجهی در بهبود حافظه، یادگیری و پاسخ به استرس نقش دارد. همان‌طور که می‌بینید، در آغوش گرفتن کودک به شکل معجزه‌آسایی می‌تواند در رشد مغزی و افزایش هوش او موثر باشد.

۵. در افزایش اعتماد به‌نفس تاثیرگذار است

در افزایش اعتماد به‌نفس تاثیرگذار است
با در آغوش گرفتن فرزندتان به او نشان می‌دهید که دوستش دارید. این کار اعتماد به نفس او را افزایش می‌دهد./ عکس از: Productions

 

افزایش اعتماد به‌نفس را هم می‌توان از دیگر فواید بغل کردن کودک به حساب آورد. بچه‌ای که به‌اندازه کافی توسط پدر و مادرش در آغوش گرفته می‌شود اطمینان می‌یابد که مورد توجه اعضا خانواده است. این کودک به‌خوبی درمی‌یابد که والدین‌اش او را دوست دارند و برایش ارزش قائلند. مجموع عوامل یاد شده به تقویت اعتماد به‌نفس فرزندتان کمک می‌کند.

۶. اضطراب را کاهش می‌دهد

اضطراب را کاهش می‌دهد
بغل کردن کودک موجب کاهش سطح کورتیزول و کنترل اضطراب می‌شود./ عکس از: Nadezhda1906

 

بالا بودن سطح کورتیزول یا هورمون استرس می‌تواند منجر به اضطراب و افسردگی شود. همان‌طور که قبلا هم گفتیم، در آغوش گرفتن کودک موجب ترشح هورمون اکسی توسین می‌شود. این هورمون به کنترل کورتیزول کمک کرده و از این طریق با افسردگی، اضطراب و استرس مقابله می‌کند. بنابراین، حالا دیگر خوب می‌دانید وقتی فرزندتان ناراحت و غمگین است چه باید بکنید؟

۷. به کاهش خشم و عصبانیت کمک می‌کند

به کاهش خشم و عصبانیت کمک می‌کند
با در آغوش گرفتن فرزندتان به او کمک می‌کنید احساسات و عصبانیتش را کنترل کند./ عکس از: yongyuan

 

خشم بچه‌ها نشان دهنده آن است که با احساسات بیان‌نشده یا سرکوب‌شده دست به‌گریبان هستند. یکی از فواید بغل کردن کودک این است که به کنترل چنین احساساتی کمک می‌کند و آرامش درونی کودکان را افزایش می‌‌دهد. پس، این‌بار که حس کردید فرزندتان کنترل احساسات خود را از دست داده کافی است با آرامش او را در آغوش بگیرید. پس از مدیریت خشم، می‌توانید با او صحبت کنید.

۸. انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد

انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد
بغل کردن کودکان در بهبود روحیه و آماده کردن آن‌ها برای مقابله با مشکلات زندگی موثر است./ عکس از: alphaspirit

 

اضطراب و استرس شدید موجب ترشح مقادیر زیادی آدرنالین و کورتیزول می‌شود. به گفته انجمن روانشناسی آمریکا، کودکان معمولا نمی‌توانند با استرس مقابله کنند. تداوم این امر می‌تواند منجر به افسردگی آن‌ها شود. از سوی دیگر، در آغوش گرفتن به ترشح اکسی توسین و کاهش سطح کورتیزول کمک می‌کند. این فرآیند انعطاف‌پذیری را در کودکان افزایش می‌دهد و آن‌ها را برای زندگی در دنیای واقعی آماده می‌کند.

۹. حس همدلی را گسترش می‌‌دهد

حس همدلی را گسترش می‌‌دهد
کودکی که زیاد بغل می‌شود یاد می‌گیرد برای احساسات خودش و اطرافیانش ارزش قائل باشد./ عکس از: fizkes

 

در آغوش گرفتن درست مانند یک پل عاطفی میان شما و فرزندتان عمل می‌کند. با بغل کردن مکرر کودک به او یاد می‌دهید باید احساسات عزیزان‌اش را بشناسد و برای آن‌ها اهمیت قائل باشد. این امر را می‌توان پایه و اساس همدلی، عشق و برقراری ارتباط دانست.

۱۰. رشد جسمانی را بهبود می‌بخشد

رشد جسمانی را بهبود می‌بخشد
بغل کردن به تحریک حواس کودک و بهبود رشد فیزیکی او کمک می‌کند./ عکس از: pinstock

 

بهبود رشد جسمانی را می‌توان از دیگر فواید بغل کردن کودک به حساب آورد. لمس محبت‌آمیز بچه به تحریک حواس او کمک می‌کند و موجب رشد و تکامل فیزیکی او می‌شود. پس، تا جایی که می‌توانید کودک‌تان را بغل کرده و به بهبود رشد جسمی و ذهنی او کمک کنید.

۱۱.  به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند

به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند
در آغوش گرفتن کودک موجب تحریک غده تیموس و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود./ عکس از: ThitareeSarmkasat

 

یکی از جالب‌ترین فواید بغل کردن کودک این است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و سلامت عمومی فرزندتان را بهبود می‌بخشد. وقتی کودک‌تان را در آغوش می‌گیرید و او را به‌آرامی فشار می‌دهید موجب تحریک غده تیموس می‌شوید. غده تیموس یک بافت اسفنجی است که در قسمت فوقانی قفسه سینه قرار دارد و از طریق تولید گلبول‌های سفید با عفونت و التهاب در کلیه بافت‌ها مقابله می‌کند.

۱۲. موجب شادی و نشاط می‌شود

موجب شادی و نشاط می‌شود
در آغوش گرفتن کودک موجب ترشح هورمون‌هایی می‌شود که در ایجاد احساس شادی و نشاط موثرند./ عکس از: sanjeri

 

همه هورمون‌هایی که به‌واسطه بغل کردن ترشح می‌شوند در ایجاد احساس شادی و نشاط تاثیرگذارند. در آغوش گرفتن عزیزان درست مثل مراقبه می‌تواند آرامش‌بخش باشد و احساس امنیت را تقویت کند. حس اعتمادی که این عمل ساده ایجاد می‌کند موجب راحتی، آسایش و دلگرمی شما و فرزندتان می‌شود. احتمالا توجه کرده‌اید که وقتی کودک خود را بغل می‌کنید همه مشکلات زندگی برایتان کوچک و قابل حل به‌نظر می‌رسند.

در آغوش نگرفتن کودک چه اثراتی را ایجاد می‌کند؟

در آغوش نگرفتن کودک چه اثراتی را ایجاد می‌کند؟
اگر فرزندتان به اندازه کافی در آغوش نگیرید و به او محبت نکنید ممکن است در آینده مشکلات گوناگونی را برایش ایجاد کنید./ عکس از: LightFieldStudios

در بیش‌تر فرهنگ‌ها آغوش نشان‌دهنده محبت و مراقبت است. با این حال، والدینی هم هستند که به دلایل گوناگون فرزندان‌شان را به‌اندازه کافی بغل نمی‌کنند. چنین کودکانی ممکن است در آینده با مشکلات متنوعی دست‌وپنجه نرم ‌کنند. برخی از این مشکلات عبارتند از:

  • ممکن است در شناسایی و تشخیص احساسات‌شان دچار مشکل شوند.
  • احتمالا بعدها در برقراری رابطه با افراد مختلف با مشکل مواجه می‌شوند.
  • ممکن است در آینده از اعتماد به‌نفس پایینی برخوردار باشند.
  • احتمالا به‌سختی می‌توانند به دیگران اعتماد کنند.
  • دائما در حال قضاوت کردن خودشان خواهند بود.
  • به‌سختی می‌توانند ویژگی‌های مثبت و منفی خودشان را تجزیه‌وتجلیل کنند و نقاط ضغف‌شان را بپذیرند.

چرا نباید اجازه بدهیم شخصی فرزندمان را به زور بغل کند؟

چرا نباید اجازه بدهیم شخصی فرزندمان را به زور بغل کند؟
اگر به وزر بچه را بغل کنید یا اجازه دهید شخص دیگری این کار را بکند به طور غیر مستقیم به کودک می‌گویید اراده خودش اهمیتی ندارد./ عکس از: FatCamera

 

هرگز کودک را برخلاف میل‌اش مجبور نکنید کسی را در آغوش بگیرد. در غیر این‌صورت، به او این پیغام را می‌دهید که تحت هر شرایطی باید خواست و اراده‌اش را تسلیم میل دیگران کند. از همه مهم‌تر این‌که، به این ترتیب بچه‌ها فکر می‌کنند اختیار بدن‌شان را ندارند. این امر در آینده می‌تواند مشکلات متعددی را برای آن‌ها ایجاد کند.

روزی چند بار فرزندمان را بغل کنیم؟

روزی چند بار فرزندمان را بغل کنیم؟
با بغل کردن مکرر بچه به رشد روانی و بهبود خلقیاتش کمک می‌کنید./ عکس از: ChristianChan

 

به گفته کارشناسان، اگر روزی 8 تا 12 بار و هر بار به مدت 22 ثانیه کودک‌تان را بغل کنید به شکل قابل توجهی به بهبود خلق‌وخو و رشد روانی‌اش کمک کرده و از افسرده شدن او جلوگیری می‌کنید. اما واقعیت این است که در نهایت همه چیز به شما و فرزندتان بستگی دارد.

آیا می‌توانم فرزند بزرگم را هم در آغوش بگیرم؟

آیا می‌توانم فرزند بزرگم را هم در آغوش بگیرم؟
با افزایش سن کودکان بهتر است راه دیگری برای ابراز محبت به آن‌ها پیدا کنید. اما شاید همچنان گاهی بتوانید فرزندتان را بغل کنید./ عکس از: fizkes

 

با بالا رفتن سن بچه‌ها احتمالا لازم است با روش‌های دیگری محبت‌تان را به آن‌ها نشان دهید. اغلب کودکان بزرگ‌تر به‌اندازه نوزادان و خردسالان به توجه فیزیکی و آغوش نیازی ندارند. به همین دلیل، ممکن است در مقابل تمایل شما برای بغل کردن‌شان مقاومت کنند یا حتی از انجام این کار خجالت‌زده شوند.

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم فواید بغل کردن کودک را برایتان شرح دهیم. در آغوش گرفتن فرزندتان همان‌قدر که برای او مفید است می‌تواند در ایجاد آرامش، شادی و احساس امنیت شما هم تاثیرگذار باشد. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم تا جای ممکن فرزندتان را بغل کرده و این احساس منحصر به‌فرد را در کنار یکدیگر تجربه کنید. نظر شما چیست؟ آیا به‌اندازه کافی کودک‌تان را در آغوش می‌گیرید؟ ممنون می‌شویم دیدگاه‌های خود را در بخش «نظرات کاربران» با ما و دیگر خوانندگان به‌اشتراک بگذارید.

منبع www.momjunction.com
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.