بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی چه زمانی است؟

فواید یادگیری زبان در خردسالی

در این مطلب، قصد داریم درباره بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی، فواید آموزش زبان خارجی در سنین پایین و برخی از مهم‌ترین نکات مرتبط با این موضوع صحبت کنیم. پیشنهاد می‌کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید.

این روزها، آشنایی با زبان‌های خارجی به‌ویژه انگلیسی چیزی به‌مراتب بیش‌تر از یک مهارت خوشایند است. در واقع کسب این دانش یک نیاز ضروری و ابزار اصلی برقراری ارتباطات بین‌المللی به حساب می‌آید. به همین دلیل، اغلب والدین دغدغه آموزش به‌موقع فرزندان‌شان را دارند. اما سوال اصلی این است که بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی چه زمانی است؟

بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی چه زمانی است؟
به گفته کارشناسان، سال‌های پیش دبستانی بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی به حساب می‌آید./ عکس از: FamVeld

 

روانشناسان معتقدند سال‌های پیش دبستانی بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی است. در طول پنج سال ابتدایی رشد، توانایی مغز کودک برای یادگیری زبان به شکل شگفت‌انگیزی بالاتر از دیگر مراحل زندگی است. در این زمان، بچه‌ها می‌توانند صداهای جدید را تقلید و کلمات را بازسازی کنند. به این ترتیب، به‌راحتی زبان خارجی را با تلفظ صحیح و مشابه با زبان مادری یاد می‌گیرند. در واقع، مغز آن‌ها هنوز نمی‌تواند صداهای غیر مشابه با زبان اصلی‌شان را نادیده بگیرد و حذف کند. در عوض، تلاش می‌کند آن‌ها را بیاموزد و به‌درستی مورد استفاده قرار دهد. خوب است بدانید با بالا رفتن سن به‌تدریج این قابلیت بچه‌ها کم‌تر می‌شود. به همین دلیل، کودکانی که زبان‌های خارجی از جمله انگلیسی را در سن پایین یاد می‌گیرند در مقایسه با دیگر بچه‌ها از لهجه و حضور ذهن بهتری برخوردارند. روانشناسان و متخصصان زبانشناسی عقیده دارند، هر کودکی در چند سال اول زندگی خود به‌سادگی می‌تواند دو یا چند زبان را به‌صورت هم‌زمان بیاموزد.

مغز کودکان از چه زمانی برای یادگیری زبان آمادگی دارد؟

مغز کودکان از چه زمانی برای یادگیری زبان آمادگی دارد؟
مغز کودکان در دوران جنینی و از نخستین روزهای تولد برای یادگیری زبان آمادگی دارد./ عکس از: tatyana_tomsickova

 

تا این‌جا درباره بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی گفتیم. براساس تحقیقات، کودکان در مرحله جنینی و حتی قبل از تولد روند فراگیری صداهای مرتبط با زبان را شروع می‌کنند. کودک در دوران جنینی به‌وضوح می‌تواند صدای مادر و برخی از صداهای اطراف را بشنود و آن‌ها را از یکدیگر تفکیک کند. توجه داشته باشید، یادگیری زبان مهارتی است که به پردازش صداها بستگی دارد. در ضمن، خوب است بدانید تمام زبان‌های دنیا مجموعا از حدود ۸۰۰ صدا تشکیل شده‌اند؛ در هر زبان هم تقریبا فقط ۴۰ «واج» یا «یکای آوایی» وجود دارد. تنوع این واج‌ها وجه‌تمایز زبان‌های مختلف به حساب می‌آیند. جالب است بدانید، مغز نوزادان در بدو تولد از یک موهبت غیر عادی برخوردار است و می‌تواند بین ۸۰۰ صدا تفاوت قائل شود. یعنی، نوزادان به‌سادگی می‌توانند هر زبانی را یاد بگیرند. طبیعتا، این به شرطی است که در معرض آن قرار گیرند. با افزایش سن، بچه‌ها به‌تدریج صداهای تکراری و بیش‌تر شنیده شده را از دیگر آواها تفکیک می‌کنند. نوزادانی که در خانواده‌های تک‌زبانه رشد می‌کنند در فاصله ۶ تا ۱۲ ماهگی می‌توانند صداهای مربوط به زبان مادری را به‌خوبی تشخیص دهند. به عبارت دیگر، آن‌ها کم‌کم «متخصص زبان مادری» خودشان می‌شوند. پس از یک‌سالگی، به‌تدریج توانایی کودکان در شنیدن و تفکیک صداهای مربوط به زبان‌های خارجی کاهش می‌یابد. اما این اصلا به معنای آن نیست که در سنین بالاتر بچه‌ها نمی‌توانند انگلیسی یا هر زبان دیگری را یاد بگیرند؛ فقط موضوع این است که قدرت شگفت‌انگیز آن‌ها در فراگیری این مهارت به مرور کم‌تر می‌شود.

چطور می‌توانیم یک زبان جدید را به بچه‌ها یاد بدهیم؟

چطور می‌توانیم یک زبان جدید را به بچه‌ها یاد بدهیم؟
برای یاد دادن یک زبان جدید به کودکان لازم است آن‌ها را به سرگرم‌کننده‌ترین روش ممکن با زبان مورد نظر احاطه کنیم./ عکس از: FamVeld

 

حالا که با بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی آشنا شدید، زمان آن است که روش‌های آموزش زبان خارجی به خردسالان را هم بشناسید. احاطه کردن کودک با زبان انگلیسی و برقراری ارتباط معنادار و سرگرم‌کننده بین زبان و فعالیت‌های روزمره به یادگیری هر چه بهتر بچه‌ها کمک می‌کند. به همین دلیل، کودکان پیش دبستانی معمولا از طریق شنیدن داستان، تماشای کارتون، گوش کردن به ترانه و موسیقی و بازی می‌توانند کلمات و عبارات جدید را یاد بگیرند. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم در نخستین سال‌های زندگی فرزندتان روش‌های زیر را دنبال کنید:

در هر موقعیتی، شرایط شنیدن ترانه‌‌های کودکانه را فراهم کنید

در هر موقعیتی، شرایط شنیدن ترانه‌‌های کودکانه را فراهم کنید
شنیدن ترانه‌های کودکانه یکی از بهترین روش‌های یادگیری زبان است./ عکس از: Galina-Zhigalova

 

در منزل و همچنین، در خودرو دائما ترانه‌های کودکانه به زبان انگلیسی را پخش کنید. در صورت امکان، خوب است خودتان هم با آن‌ها هم‌صدا شوید. به‌زودی خواهید دید فرزندتان هم صداها، ریتم‌ها و آواهای انگلیسی را تکرار می‌کند.

تا جای ممکن برای فرزندتان کتاب بخوانید

تا جای ممکن برای فرزندتان کتاب بخوانید
خواندن کتاب‌های جذاب و مناسب سن‌وسال کودک علاوه بر علاقه‌مند کردن او به مطالعه در یادگیری زبان هم به‌شدت تاثیرگذار است./ عکس از: LumiNola

 

کتاب‌ داستان‌های جذاب، کم‌حجم و مصور به زبان انگلیسی را تهیه کنید و آن‌ها را در هر فرصتی برای فرزندتان بخوانید. در عین حال، تصاویر کتاب را به بچه نشان بدهید و اسم اشیا و شخصیت‌ها و همچنین، کارهایی که انجام می‌‌دهند را به زبان انگلیسی برای او بگویید. پس از چندین بار تکرار به‌تدریج می‌توانید از کودک بخواهید این اسامی و عبارات را برایتان بازگو کند.

بازی و سرگرمی را فراموش نکنید

بازی و سرگرمی را فراموش نکنید
کودک در حین بازی به سادگی می‌تواند زبان خارجی مورد نظرتان را بیاموزد./ عکس از: Nicola-Katie

اسباب‌بازی‌ها و سرگرمی‌های جالبی را انتخاب کنید که برقراری ارتباط به زبان‌های مختلف را برایتان امکان‌پذیر می‌کنند. یادگیری در خلال بازی یکی از موثرترین روش‌های زبان‌آموزی به خردسالان است.

فیلم‌ها و کارتون‌های زبان اصلی و مناسب با سن کودک را در اختیارش بگذارید

فیلم‌ها و کارتون‌های زبان اصلی و مناسب با سن کودک را در اختیارش بگذارید
تماشای فیلم و کارتون هم یکی از راهکارهای خوبی است که به آموزش زبان کمک می‌کند./ عکس از: FotoDuets

 

تماشای فیلم و کارتون هم از روش‌های مفیدی است که به یادگیری زبان انگلیسی کمک می‌کند. طبیعی است باید برنامه‌ها و کارتون‌هایی را انتخاب کنید که برای گروه سنی فرزندتان مناسب باشد.

اپلیکیشن‌های زبان‌آموزی را دانلود و از آن‌ها استفاده کنید

اپلیکیشن‌های زبان‌آموزی را دانلود و از آن‌ها استفاده کنید
با استفاده از اپلیکیشن‌های زبان‌آموزی کودکان می‌توانند به روشی جذاب انگلیسی یا دیگر زبان‌ها را یاد بگیرند./ عکس از: chabybucko

 

با استفاده از اپلیکشین‌های یادگیری زبان به‌سادگی می‌توانید کلمات و عبارات جدید را در قالبی سرگرم‌کننده به فرزندتان معرفی کنید. پیشنهاد می‌کنیم این اپلیکیشن یا برنامه‌های مشابه را در تلفن همراه یا تبلت‌تان نصب کنید و روزانه به مدت نیم ساعت در اختیار کودک قرار دهید. مراقب باشید زمان استفاده از تبلت و گوشی یا تماشای تلویزیون طولانی نشود.

فرزندتان را در کلاس‌ها و دوره‌های زبان‌آموزی ثبت‌نام کنید

فرزندتان را در کلاس‌ها و دوره‌های زبان‌آموزی ثبت‌نام کنید
ثبت‌نام کودک در دوره‌ها، کلاس‌ها، کارگاه‌ها و مهدکودک‌های دوزبانه اقدام خوبی است که به یادگیری زبان کمک می‌کند./ عکس از: monkeybusinessimages

 

این روزها، دوره‌ها و کلاس‌های مختلفی وجود دارند که زیر نظر کارشناسان برگزار می‌شوند و به‌طور اختصاصی برای خردسالان در نظر گرفته شده‌اند. با ثبت‌نام فرزندتان در این کلاس‌ها علاوه بر آموزش زبان می‌توانید به گسترش روابط اجتماعی او هم کمک کنید.

ترکیب کلمات زبان‌های مختلف به چه معناست؟

ترکیب کلمات زبان‌های مختلف به چه معناست؟
کودکانی که در حال یادگیری دو یا چند زبان مختلف هستند معمولا کلمات آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنند./ عکس از: Prostock-Studio

 

بسیاری از والدینی که در بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی اقدام کرده‌اند، پس از مدتی متوجه می‌شوند فرزندشان واژه‌های زبان مادری و زبان بیگانه را با هم ترکیب می‌کند. اصلا جای نگرانی نیست. تقریبا همه کودکانی که در حال یادگیری دو یا چند زبان مختلف هستند، کلمات آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنند. در واقع، آن‌ها تلاش می‌کنند با استفاده از همه دانسته‌های‌شان جمله بسازند. این یک فرآیند عادی است که «تغییر کد» یا «مخلوط کردن کد» نامیده می‌شود. بنابراین، ترکیب واژگان زبان‌ها اصلا به معنای آن نیست که مغز کودک با موضوع چند زبانی مشکلی دارد یا دچار اختلال شده است. با توجه به این‌که کودکان دو زبانه هنوز در هیچ‌یک از این زبان‌ها به اندازه کافی مهارت ندارند در حین مکالمه با دیگران ممکن است واژگانی را انتخاب کنند که به‌نظر آشناتر و کاربردی‌تر می‌رسند. به‌تدریج و با بالا رفتن سن، مهارت بچه‌ها در استفاده از زبان افزایش می‌یابد و کم‌کم یاد می‌گیرند در محافل عمومی و اجتماعات از زبان غالب در همان مکان استفاده کنند.


حتما بخوانید: چطور تفکر انتقادی را در کودکان تقویت کنیم؟ ۹ راه مفید و موثر

فواید یادگیری زبان انگلیسی در سنین خردسالی چیست؟

فواید یادگیری زبان انگلیسی در سنین خردسالی چیست؟
یادگیری زبان در خردسالی به تقویت حافظه، افزایش تمرکز و بهبود مهارت‌های شناختی کودکان کمک می‌کند./ عکس از: Kuzmichstudio

قدرت فراگیری بچه‌ها تقویت می‌شود

قدرت فراگیری بچه‌ها تقویت می‌شود
کودکانی که در سن پایین انگلیسی یاد می‌گیرند از لهجه بهتر و دانش گسترده‌تری برخوردارند./ عکس از: green_casius

 

بچه‌هایی که در سنین پایین، یعنی از بدو تولد تا حدود ۱۰ سالگی انگلیسی یا هر زبان خارجی دیگری را یاد می‌گیرند در نهایت می‌توانند درست مثل یک فرد بومی صحبت کنند. توانایی کودکان خردسال در جذب و بازتولید صداهای جدید باورنکردنی است. بنابراین، می‌توانند زبان دوم را مثل زبان مادری تلفظ کنند و کلمات و عبارات آن را در موقعیت‌های درست به‌کار ببرند. طبیعتا این به معنای آن نیست که کودکان بزرگ‌تر نباید یا نمی‌توانند انگلیسی یاد بگیرند. اما موضوع این است که با افزایش سن به تلاش بیش‌تری نیاز خواهند داشت.

از زبان به‌صورت ناخودآگاه استفاده می‌کنند

از زبان به‌صورت ناخودآگاه استفاده می‌کنند
یادگیری زبان در سن پایین به نهادینه شدن آن در مغز کمک می‌کند./ عکس از: FatCamera

 

یکی دیگر از مزایای زبان‌آموزی در نخستین سال‌های کودکی این است که بچه‌ها این مهارت را از طریق بازی و فعالیت‌های سرگرم‌کننده یاد می‌گیرند و هیچ فشاری به آن‌ها تحمیل نمی‌شود. در ضمن، کودکان خردسال کاملا به‌صورت ناخودآگاه می‌توانند از کلمات و عبارات تازه استفاده کنند.

از اشتباه کردن نمی‌ترسند

از اشتباه کردن نمی‌ترسند
کودکان در خردسالی از تلفظ غلط یا استفاده نادرست از کلمات پروایی ندارند./ عکس از: Halfpoint

 

ترس از تلفظ اشتباه یا به‌کار بردن اصطلاحات و واژه‌های نادرست یکی از اصلی‌ترین موانعی است که پیشرفت یادگیری و بهره‌برداری از زبان جدید را برای بزرگسالان مشکل می‌کند. اما بچه‌ها در سنین پایین از تلفظ غلط و اشتباه کردن واهمه ندارند. این موضوع موجب می‌شود از دانسته‌های‌شان استفاده کرده و در صورت لزوم و با کمک مربیان یا مادر و پدر کاستی‌های‌شان را اصلاح و جبران کنند.

مهارت‌های شناختی آن‌ها بهتر می‌شود

مهارت‌های شناختی آن‌ها بهتر می‌شود
یادگیری زبان خارجی به بهبود تمرکز، چابکی ذهن و تقویت حافظه کمک می‌کند./ عکس از: FatCamera

 

به گفته کارشناسان، یادگیری زبان خارجی می‌تواند در بهبود تمرکز، چابکی ذهن، تقویت حافظه، توانایی انجام موثر چندین کار به‌طور هم‌زمان و توانایی ایجاد ارتباط میان مفاهیم مختلف تاثیرگذار باشد. براساس مطالعات، بچه‌هایی که از اولین ماه‌های تولد در معرض زبان دوم قرار می‌گیرند به‌مراتب بهتر از دیگر هم‌سالان خود می‌توانند با تغییرات محیطی سازگاری پیدا کنند.

خلاقیت آن‌ها تقویت می‌شود

خلاقیت آن‌ها تقویت می‌شود
فراگیری زبان در سن پایین به بهبود تفکر خلاقانه و تقویت مهارت حل مسئله کمک می‌کند./ عکس از: rogkov

 

تحقیقات نشان می‌‌دهند، فراگیری زبان در خردسالی به بهبود تفکر خلاقانه و مهارت حل مسئله بچه‌ها کمک می‌کند. یعنی، کودکانی که علاوه بر زبان مادری به زبان‌های دیگر هم تسلط پیدا می‌کنند به روش‌های خلاقانه‌تری می‌توانند با مشکلات و چالش‌های پیش روی خود مواجه شوند و برای رفع آن‌ها از راهکارهای موثرتری استفاده می‌کنند. این یکی از ویژگی‌های مهمی است که مسیر موفقیت کودک را در آینده هموار می‌کند.

بینش و آگاهی فرهنگی آن‌ها رشد می‌کند

بینش و آگاهی فرهنگی آن‌ها رشد می‌کند
یادگیری زبان امکان آشنایی با فرهنگ‌های مختلف را فراهم کرده و از این طریق به رشد ذهنی کودکان کمک می‌کند./ عکس از: FatCamera

 

با فراگیری زبان‌های خارجی به‌ویژه انگلیسی، بچه‌ها می‌توانند با بسیاری از اقوام و فرهنگ‌ها ارتباط برقرار کنند و آن‌ها را بهتر بشناسند. این موضوع موجب ایجاد همدلی با دیگران می‌شود و بینش، آگاهی و شعور اجتماعی کودک را بهبود می‌بخشد. آشنایی با فرهنگ‌ها و تفکرات متنوع به ایجاد احساس جهان‌وطن بودن، مدارا با نگرش‌های گوناگون و درک تضادها و تشابه‌های فرهنگی کمک می‌کند.

عملکردشان در مدرسه بهبود می‌یابد

عملکردشان در مدرسه بهبود می‌یابد
یادگیری زبان خارجی آن هم در نخستین سال‌های زندگی به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند./ عکس از: SolStock

 

بررسی‌های نشان داده‌اند فراگیری زبان خارجی در خردسالی به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند. بنابراین، کودکان چند زبانه در مدرسه و تحصیل موفقیت بیش‌تری را تجربه می‌کنند و به‌ویژه در زمینه درک ریاضیات و حل مسائل مرتبط با آن بهتر عمل می‌کنند.

قدرت تجزیه‌وتحلیل اطلاعات و تفکر انتقادی بچه‌ها بهبود می‌یابد

قدرت تجزیه‌وتحلیل اطلاعات و تفکر انتقادی بچه‌ها بهبود می‌یابد
یادگیری زبان خارجی در خردسالی قدرت تجزیه‌وتحلیل و برقراری ارتباط منطقی بین مسائل را افزایش می‌دهد./ عکس از: RichVintage

 

به گفته کارشناسان، یادگیری زبان در سن پایین به ایجاد و بهبود تفکر انتقادی در کودکان کمک می‌کند. بنابراین، آن‌ها به‌مراتب آسان‌تر از دیگر هم‌سالان خود می‌توانند مسائل را تجزیه‌وتحلیل کنند؛ بین موضوعات مختلف ارتباط منطقی برقرار کنند؛ به جست‌وجوی منابع و اطلاعات بپردازند؛ نتایج و عواقب عملکردها را پیش‌بینی کنند و استانداردهای فکری‌ و قدرت استدلال بالایی داشته باشند.

در آینده فرصت‌های شغلی و تحصیلی بهتری را در پیش رو خواهند داشت

در آینده فرصت‌های شغلی و تحصیلی بهتری را در پیش رو خواهند داشت
با یادگیری زبان‌های مختلف کودکان در آینده می‌توانند به اقصا نقاط جهان سفر کنند و در بهترین مراکز تحصیلی درس بخوانند و بهترین مشاغل را داشته باشند./ عکس از: justocker

 

یادگیری زبان‌های خارجی به‌ویژه انگلیسی، سفر، تحصیل و زندگی در دیگر کشورها را برای بچه‌ها امکان‌پذیر می‌کند. در ضمن، آن‌ها به‌راحتی می‌توانند به منابع معتبر و دست اول دسترسی داشته باشند و با محافل علمی و هنری مستقیما ارتباط برقرار کنند. در نتیجه، نسبت به سایر هم‌سالان‌شان از مهارت‌ها، دانش و آگاهی بیش‌تری برخوردار خواهند بود و نهایتا فرصت‌های شغلی بهتری را در پیش رو خواهند داشت.

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی را به شما معرفی کنیم و برخی از نکات ارزشمند و مرتبط با زبان‌آموزی خردسالان را با شما به‌اشتراک بگذاریم. نظر شما چیست؟ آیا شما هم با شروع زبان‌آموزی در سنین پایین موافق هستید؟ ممنون می‌شویم دیدگاه‌ها و تجربه‌هایتان را در بخش «نظرات کاربران» با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.


در ادامه بخوانید: بهترین سن کودک برای یادگیری موسیقی؛ کودک هر سازی را از چه سنی شروع کند؟
منبع cisedu.com www.sandiegofamily.com www.teatimemonkeys.com
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.